Κάτι ακόμη πιο απροσδόκητο: διατηρούσαν τη γραμμή τους παρότι κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες απ’ όσους δεν έτρωγαν σοκολάτα και ακολουθούσαν το ίδιο περίπου πρόγραμμα άσκησης.
«Η ουσία αυτή ίσως να προκαλεί ενίσχυση του μεταβολισμού, ο οποίος αντισταθμίζει την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων» εξηγεί η βασική συγγραφέας της μελέτης, Beatrice Golomb, M.D., Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο.
Οπότε, είσαι ελεύθερη να φας μερικά κομμάτια μαύρη σοκολάτα και ίσως εκπλαγείς όταν ανέβεις στη ζυγαριά.
Πηγή: shape.gr