Η εμφάνιση της «όψης γαλοπούλας» στο λαιμό είναι ένας άλλος τρόπος για την περιγραφή της χαλάρωσης του λαιμού για τη ρυτιδιασμένη εμφάνιση του. Η χαλάρωση του λαιμού αποτελεί σημάδι γήρανσης. Πραγματοποιείται όταν οι μύες του λαιμού γίνονται πιο αδύναμοι. Η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα της ή την ικανότητα της να παραμένει «τεντωμένη» και σφιχτή.
Θεραπείες που λειτουργούν κατά της χαλάρωσης του λαιμού
Οι χειρουργικές διαδικασίες είναι οι πιο γρήγορες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την χαλάρωση του λαιμού. Οι κλασσικές θεραπείες συνήθως είναι επεμβατικές θεραπείες, απαιτούν χειρουργείο, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να αφήσουν ουλές. Μερικές από τις πιο σύγχρονες θεραπείες είναι λιγότερο επεμβατικές. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια λίστα από τις πιο συνηθισμένες θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την χαλάρωση του λαιμού και την «όψη γαλοπούλας».
-
Botox
Το Botox δεν αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση από μόνo του. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Θεωρείται μια μη επεμβατική θεραπεία και δε χρειάζεται χρόνο ανάρρωσης. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 3-4 μήνες, ενώ χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.
-
Lifting Λαιμού
Είναι μια επεμβατική διαδικασία που συμβάλλει στη σύσφιξη της επιδερμίδας του λαιμού και της διατήρησης μιας πιο ομαλής όψης. Έρευνα έδειξε ότι αυτού του είδους θεραπεία είναι ένας τρόπος μείωσης ή εξάλειψης της εμφάνισης χαλάρωσης στον λαιμό.
-
Θεραπεία MST
Αυτή είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που αφορά την ανανέωση του λαιμού. Πραγματοποιείται σύσφιξη της επιδερμίδας με αγκαθωτά νήματα. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν πολύ μικρές ουλές στην επιδερμίδα
-
Σύσφιξη με laser
Πολλές ιατρικές συσκευές μπορούν να θερμάνουν και να σφίξουν την επιδερμίδα. Η χρήση laser στο λαιμό είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που χαρίζει ήπια αποτελέσματα. Η επανάληψη της θεραπείας ανά 4-6 μήνες είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων. Το θετικό με αυτή τη θεραπεία είναι ότι δε χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης. Μπορείτε να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες.
Διαβάστε ακόμη:
Επαναφορά σώματος για νέα μητέρα: Τι θα πρέπει να προσέξετε
Αύξηση στήθους: Τι είναι η αντικατάσταση ενθεμάτων;