Τί τρώει ο κόσμος της μόδας;
Όταν η Cheryl Lu-Lien Tan, συγγραφέας και fashion editor πολλών αμερικανικών περιοδικών μόδας, ξεκίνησε να πηγαίνει σε fashion luncheοns της Νέας Υόρκης, μάλλον απογοητεύτηκε από τις λιτές διατροφικές συνήθειες των fashion girls που συναντούσε σε αυτά. Οι σαλάτες «χωρίς αυγό, χωρίς μπέικον και χωρίς τυρί» είχαν την τιμητική τους, προς μεγάλη απογοήτευση της Cheryl, η οποία άλλο επιθυμούσε να φάει και άλλο κατέληγε να παραγγέλνει, αφού φοβόταν ότι το να παραγγέλνεις «παχυντικά» φαγητά ήταν unfashionable. Έχοντας βρεθεί σε τέτοιου είδους αμήχανες καταστάσεις για χρόνια, η συγγραφέας αποφάσισε να ζητήσει τη συμβουλή κάποιου πιο ειδικού και τότε ανακάλυψε τη διπλή όψη της εικόνας.
Ο σεφ Michael Schwartz της έδωσε την εξής συμβουλή: “Εγώ θα επέλεγα μία σαλάτα και θα έβαζα λίγη πρωτεΐνη, μπορείς να ρωτήσεις τον σερβιτόρο τι φρέσκο υπάρχει, δες αν έχουν οργανικό κρέας ή ντόπιο ψάρι και μην το σκέφτεσαι πολύ.»
Η σχεδιάστρια Carmen Marc Valvo παραδέχτηκε ότι δεν τρώει στα fashion luncheοns ακριβώς επειδή «το φαί δεν είναι συνήθως και τόσο καλό. Μου αρέσει να μαγειρεύω για την οικογένεια και τους φίλους μου- μπορεί να μην φοράνε όλοι τις δημιουργίες μου, αλλά τουλάχιστον μπορούν να δοκιμάσουν μία από τις δημιουργίες μου στη μαγειρική».
Η Cheryl ανακάλυψε στο Μιλάνο ότι η Miuccia Prada λατρεύει τις μοσχαρίσιες μπριζόλες, όπως και η Kate White αρχισυντάκτρια του Cosmopolitan, τις οποίες και απολαμβάνουν χωρίς τύψεις. Όπως είπε η Kate White ποτέ δεν μπόρεσε να κατανοήσει τις διατροφικές επιλογές των fashion girls. «Φοβούνται μήπως λερώσουν το outfit τους, εάν το φαγητό είναι πιο ζουμερό ή μήπως ότι η μία αυτή μπριζόλα θα τις παχύνει; Μερικές φορές νομίζω ότι το κάνουν για εφέ και αισθάνονται ότι το να παραγγείλουν τη σαλάτα με το dressing στην άκρη θα τους δώσει ένα status ίδιο με αυτό που τους δίνει μία ‘φοβερή’ τσάντα. Αλλά εμένα μου αρέσει το φαΐ, μου αρέσει να μαγειρεύω και να τρώω, και για εμένα, η ζωή είναι πολύ μικρή για dressing στην άκρη του πιάτου.»
Πηγή: bonappetit.com