Μερικά tips για να νιώθετε καλύτερα.
Αυτή η ανεπιθύμητη μηνιαία επισκέπτρια δεν αφήνει καμία γυναίκα ανεπηρέαστη – αυτό είναι δεδομένο! Εντάξει, είναι απαραίτητη, αλλά μας κάνει τη ζωή δύσκολη, ειδικά στις πρώτες επισκέψεις της. Μεγαλώνοντας, κάθε γυναίκα βρίσκει τον τρόπο να τη βάζει σε μια σειρά, γιατί είναι πολύ «αγενής» και «ενοχλητική», κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία της στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας.
Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε όσο περισσότερο μπορείτε την δυσφορία κατά τη διάρκεια της περιόδου:
1. Το βασικό, οργανωθείτε. Κρατήστε ημερολόγιο σημειώνοντας τις ημερομηνίες της πρώτης ημέρας καθώς και το πότε υπολογίζετε να σας επισκεφτεί πάλι. Μετρήστε σωστά τις ημέρες για να ξέρετε περίπου πόσες μέρες διαρκεί ο κύκλος σας. Έτσι, μερικές μέρες νωρίτερα θα είσαστε προετοιμασμένες.
2. Καταπολεμήστε τον πόνο. Εκτός από τα διάφορα παυσίπονα που τρώτε σαν καραμέλες τις δύσκολες μέρες της περιόδου υπάρχουν και τροφές που μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.
3. Διατηρήστε ζεστά τα πέλματα. Κατά κάποιο τρόπο αυτό λειτουργεί θετικά. Τις ημέρες που περιμένετε την περίοδο σας, κάντε ζεστά ποδόλουτρα και διατηρήστε όσο μπορείτε ζεστά τα πέλματα.
4. Προλάβετε το πρήξιμο. Πιείτε πολύ νερό, φάτε φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τις τροφές με πολύ αλάτι, το αλκοόλ, καθώς και τους πολλούς καφέδες.
5. Κακή διάθεση. Είναι γνωστό ότι οι διαθέσεις της κάθε γυναίκας εκείνες τις μέρες ποικίλουν, άλλες γυναίκες είναι κακοδιάθετες, άλλες μελαγχολικές, άλλες νευρικές και άλλα. Φτιάξτε την διάθεση σας κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν, συναντηθείτε με φίλες σας, ελέγξτε τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σας.
6. Η περίοδος δεν είναι αρρώστια, δεν χρειάζεται να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας στο κρεβάτι. Με τα κατάλληλα «όπλα», μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια ακριβώς πράγματα που κάνετε τις υπόλοιπες μέρες, ακόμα και γυμναστική.