Το σενάριο είναι απλό. Έχετε αποφασίσει να καλέσετε κόσμο στο σπίτι και χρειάζεστε κάποια σνακ για πάρτυ. Φυσικά, δε θέλετε να καταφύγετε στις συνηθισμένες ιδέες με πατατάκια και σφολιατοειδή, όπως τυροπιτάκια. Έχουμε αναφερθεί σε γαρίδες τηγανιτές και σπιτικά κοκτέιλ, που μπορείτε να τα εντάξετε στο μενού. Ωστόσο, έχουμε να σας προτείνουμε μερικές ακόμη ιδέες για σνακ για πάρτυ.
-
Tacοs
Ναι, ναι. Τα κλασσικά αγαπημένα tacos. Μπορείτε να τα κόψετε και να τα χωρίσετε σε κομμάτια, προκειμένου να προλάβουν να φάνε όλοι.
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 500 γραμμάρια βόειο κρέας
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- σκόρδο
- πάπρικα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
Για τη σάλτσα:
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- κόλιανδρο
- χυμό από μισό λεμόνι
Για τη guacamole:
- 2 αβοκάντο
- χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Εφόσον τα ψιλοκόψουμε τα ρίχνουμε, με μία κουταλιά λάδι, σε ένα τηγάνι με χαμηλή φωτιά για να σοταριστούν. Παράλληλα κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κύμινο και την πάπρικα.
- Στην συνέχεια, εφόσον έχουν σοταριστεί τα υλικά μας, ρίχνουμε το βόειο κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει, κλείνουμε με καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
- Για τη σάλτσα μας, αρχικά, θα ψιλοκόψουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι, τα οποία θα ρίξουμε σε ένα κατσαρολάκι. Θα προσθέσουμε κομμένα φύλλα κόλιανδρου και θα προσθέσουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
- Για τη guacamole, θα καθαρίσουμε και θα κόψουμε σε κομμάτια το αβοκάντο, ρίχνοντας το σ’ ένα μίξερ. Θα προσθέσουμε χυμό λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα.
- Λίγο πριν τελειώσουμε με τη συνταγή για τάκος βάζουμε στο ήδη προθερμασμένο φούρνο τις τορτίγιες, για τρία με τέσσερα λεπτά, έτσι ώστε να γίνουν τραγανές και να πάρουν το κατάλληλο σχήμα για τάκος.
- Τέλος, αφού έχουμε ετοιμάσει τα πάντα, γεμίζουμε τις τραγανές τορτίγιες με τη γέμιση του κρέατος, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και «σβήνουμε» με τη guacamole.
-
Ψημένες πατάτες με παρμεζάνα και σκόρδο
Υλικά
- Μεγάλες πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Σκόνη σκόρδου
- Ιταλικά καρυκεύματα
- Τεμμαχισμένο τυρί παρμεζάνα
- Φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο (προεραιτικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, όσο προετοιμάζετε τις πατάτες.
- Κόψτε τις πατάτες σε φέτες και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ μαζί με ελαιόλαδο
- Σε ένα μικρότερο μπολ αναμείξτε αλάτι, σκόνη σκόρδου και τα ιταλικά καρυκεύματα.
- Πασπαλίστε τις πατάτες με το τυρί παρμεζάνα, το μείγμα με τα μπαχαρικά.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε το στο φούρνο.
-
Σουβλάκια ντοματίνια με παρμεζάνα
Μπορεί κάποιοι να μην πεινάσουν και να θελήσουν απλά κάτι δροσιστικό. Τι καλύτερο από λίγα ντοματίνια με φρέσκια παρμεζάνα;
Υλικά
- Ντοματίνια
- Φρέσκια μοτσαρέλα
- Φρέσκος βασιλικός
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση
- Περάστε τα ντοματίνια, τον βασιλικό (κάντε τον ρολό για να φαίνεται πιο όμορφος) και τη μοτσαρέλα σε μεσσαίες οδοντογλυφίδες. Πασπαλίψτε τα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Για να φτιάξετε σως βαλσάμικου τοποθετήστε μια κούπα ξύδι βαλσάμικο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να μην έχει την ίδια όψη σιροπιού. Μπορείτε να τσεκάρετε τοποθετώντας ένα κουτάλι στο βαλσάμικο. Αν καλύψει τις άκρες του, είναι έτοιμο. Όσο κρυώνει, θα γίνει ακόμη πιο πηκτό. Πασπαλίψτε λίγο πάνω από τα σουβλάκια, ή τοποθετήστε το από δίπλα σε ένα μικρό μπολ ως dip.
Διαβάστε ακόμη:
Εύκολα αλμυρά σνακ για την παραλία
Θες γλυκό; Κάνε cheesecake oreo