ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Gingerbread cookies: Εύκολη συνταγή για τις γιορτές

Τι συνταγή για gingerbread cookies θα ακολουθήσετε φέτος; Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα για απολαυστικά γλυκά. Τα gingerbread cookies, πέρα από την μοναδική τους γεύση, έχουν και ευχάριστο άρωμα που σηματοδοτεί την περίοδο των Χριστουγέννων. Γιατί λοιπόν να μη συντροφεύσουν φέτος τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες; Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για gingerbread cookies.

Υλικά

Για τη ζύμη
  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. ginger σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 70 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
  • 110 γρ. μελάσα
Για το γλάσο
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 -2,5 κ.σ. γάλα φρέσκο
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σόδα και το αλάτι.
  • Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής, το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε στον κάδο τη μελάσα και το αυγό και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Κλείνουμε την κουζινομηχανή και προσθέτουμε στον κάδο το μείγμα του αλευριού. Κλείνουμε τον κάδο με κάποιο καπάκι (δεν θέλουμε να γεμίσει η κουζίνα ζύμη!) και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
  • Μαζεύουμε όλη τη ζύμη από τον κάδο και την κλείνουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και βάζουμε τη μισή στο ψυγείο. Ακουμπάμε την υπόλοιπη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με πλάστη σε ένα ορθογώνιο κομμάτι με πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά. Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Τα βάζουμε από το ψυγείο κατευθείαν στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να σκουρύνουν οι άκρες των μπισκότων.
  • Παράλληλα φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα πηρούνι. Πρέπει να είναι παχύ και να στέκεται στο πιρούνι. Βάζουμε το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη και διακοσμούμε τα μπισκότα αφού έχουν κρυώσει τελείως. Τα αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Πηγή συνταγής: madameginger.com

Διαβάστε ακόμη:

Ζεστό κρασί: Συνταγή για τα κρύα βράδια του χειμώνα

Autumn Recipe: Κολοκυθόσουπα βελουτέ

 

Αντιγόνη Γεωργίου

Recent Posts

Dermapen: Το μαγικό στυλό!

Σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ που είναι μια προσωρινή λύση και απαιτεί συχνές επαναλήψεις,…

1 έτος ago

Θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ: Για ποιους είναι κατάλληλη;

Θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ: Για ποιούς είναι κατάλληλη; Παρατηρείτε απώλεια όγκου στο πρόσωπο σας…

3 έτη ago

Γέμισμα ουλών με υαλουρονικό οξύ: Πόσο αποτελεσματικό είναι;

Γέμισμα ουλών με υαλουρονικό οξύ: Πόσο αποτελεσματική είναι ως θεραπεία; Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό…

3 έτη ago

Χαλάρωση μηρών: Θεραπεία ανόρθωσης

Η χαλάρωση της επιδερμίδας των μηρών έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους είναι ένα τελείως φυσικό…

3 έτη ago

Κοιλιοπλαστική με νήματα: Πώς λειτουργεί;

Η κοιλιοπλαστική με νήματα αποτελεί μια μη χειρουργική θεραπεία για την ανόρθωση, ή/και τη σύσφιξη…

3 έτη ago

Πλαστική χειρουργική κόλπου: Αντιμετώπιση χαλάρωσης από τοκετό

Μπορεί η πλαστική χειρουργική κόλπου να αντιμετωπίσει ζητήματα που προκύπτουν έπειτα από τον τοκετό; Ο…

3 έτη ago