Ένα από τα αγαπημένα γλυκά του καλοκαιριού είναι το παγωτό. Ειδικότερα τις πιο ζεστές μέρες, επιλέγεται από μικρούς και μεγάλους. Αυτό όμως που κερδίζει τις καρδιές όλων είναι όταν το παγωτό είναι σπιτικό. Γι’αυτό το λόγο, έχουμε να σας προτείνουμε μια συνταγή για σπιτικό παγωτό Οreo που είμαστε σίγουροι ότι θα την αγαπήσετε με την πρώτη μπουκιά.
Υλικά για 2 λίτρα:
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 κουτί φυτική σαντιγύ
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 πακέτο μπισκότα Oreo
Εκτέλεση:
- Βάζετε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική συνταγή. Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
- Μετά από μία ώρα βγάζετε τα υλικά από την κατάψυξη και χτυπάτε πρώτα τη φυτική σαντιγύ για πέντε με έξι λεπτά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά τα γάλατα και τη βανίλια σε σκόνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι.
- Τέλος, βάζετε το μείγμα στο ειδικό μεταλλικό μπωλ ή σε ένα τάπερ και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζετε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.
Πρόταση allaboutbeauty.gr: Όταν σερβίρετε μπορείτε να απλώσετε λίγο φυτικό spread 100% φρούτου της επιλογής σας από τα entopiagreece.com.
Διαβάστε ακόμη:
Σπιτική γρανίτα καρπούζι: Φτιάξτε την μόνοι σας
Γλυκά για κέρασμα στο γραφείο: 4+1 ιδέες