Η μαρμελάδα αχλάδι έχει μια ιδιαίτερη γεύση. Δεν είναι από τις πιο διαδεδομένες μαρμελάδες που κυκλοφορούν. Ωστόσο, είναι ανάλαφρη, με πλούσιο άρωμα και μια διαφορετική υφή σε σχέση με αυτές που έχετε συνηθίσει. Κρύβει μέσα της δροσιά και ιδιαίτερη φροντίδα. Τώρα που είναι η εποχή των αχλαδιών, γιατί να μη δοκιμάσετε να φτιάξετε μια μαρμελάδα αχλάδι; Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Υλικά:
- 250 γρ. αχλάδια
- 700 γρ. ζάχαρη
- 440 γρ. νερό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Διαλέγετε ώριμα γερά αχλάδια. Τα καθαρίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
- Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά.
- Προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία.
Πηγή: vita.gr
Διαβάστε ακόμη:
Συνταγή της γιαγιάς: Μαρμελάδα ροδάκινο
Βραδινό φαγητό: 3+1 υγιεινές ιδέες