Το παγωτό σοκολάτα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων την περίοδο του καλοκαιριού. Είναι ένα δροσιστικό και ανάλαφρο γλυκό με πλούσια γεύση. Τι θα λέγατε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι σας; Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι χωρίς αυγά και χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής. Φτιάχνεται πολύ εύκολα. Αν έχετε παιδιά, μπορείτε να ζητήσετε από αυτά να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία. Τι λέτε; Πάμε να δούμε τη συνταγή;
Υλικά για το παγωτό σοκολάτα
- 2 κούπες φυτική κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- ½ κούπα κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη βανίλια σε ένα μεσσαίο μπολ. Αφήστε το στην άκρη.
- Στο μπολ από το μίξερ χτυπήστε την κρέμα μέχρι να πήξει. Προσέξτε να μην το παρακάνετε
- Ρίξτε το μείγμα που ετοιμάσετε στη φυτική κρέμα και ανακατέψτε. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα σκεύος και αφήστε το στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες, ή για όλο το βράδυ.
- Σερβίρετε με σιρόπι, τριμμένο μπισκότο, τρούφα, σαντιγί, κόκκινα φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
Διαβάστε ακόμη:
Ώρα για γλυκό: Cheesecake με μαρμελάδα ροδάκινο
Σπιτική γρανίτα καρπούζι: Φτιάξτε την μόνοι σας