Σαγκρία: Συνταγή για τις βραδιές του φθινοπώρου

σαγκριά συνταγή

Είτε είναι άνοιξη, είτε καλοκαίρι, είτε φθινόπωρο, η σαγκρία έχει την τάση να σας ταξιδεύει με τα αρώματα της. Αποτελεί ένα ευχάριστο και ανάλαφρο ποτό, που ταιριάζει σε όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Είτε είστε με παρέα, είτε μόνοι σας, όσο ο καιρός είναι ακόμη καλός, μπορείτε να απολαύσετε ένα αρωματικό ποτήρι σαγκρία στο μπαλκόνι σας για να χαλαρώσετε. Γιατί να μη δοκιμάσετε να τη φτιάξετε μόνοι σας;

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί merlot
  • 1/2κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 20 ml σιρόπι βανίλιας
  • φέτες πορτοκάλι, λεμόνι, αχλάδι, μήλο
  • σπόρους ρόδι
  • σιρόπι
  • στικ κανέλας
  • ψιλοκομμένα φρούτα για γαρνιτούρα
Για το σιρόπι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό

σαγκριά

 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
  • σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία τη ζάχαρη και το νερό για 5΄
Για την σαγκρία
  • σε μεγάλη κανάτα βάζουμε τις φέτες από τα φρούτα
  • τους χυμούς
  • το σιρόπι αφού το έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • το σιρόπι βανίλιας
  • και το κρασί
  • προσθέτουμε την κανέλα
  • τους σπόρους ροδιού
  • ανακατεύουμε
  • σκεπάζουμε την κανάτα με ένα σελοφάν και την βάζουμε στο ψυγείο για μεριές ώρες
  • σερβίρουμε σε ποτήρια και προσθέτουμε μερικά φρούτα

Πηγή: justlife.gr

Διαβάστε ακόμη:

2+1 εύκολες ιδέες για σνακ για πάρτυ

Υγιεινά σνακ για το γραφείο: 5+1 προτάσεις