Soup Time: Συνταγή για μανιταρόσουπα

συνταγή για μανιταρόσουπα

Συνταγή για μανιταρόσουπα: Ποια είναι η κατάλληλη συνταγή; Όπως κάθε χειμώνα, έτσι και φέτος οι σούπες έχουν την τιμητική τους. Τι καλύτερο άλλωστε από ένα ζεστό πιάτο σούπα μια κρύα μέρα; Βέβαια, η μανιταρόσουπα, για τους λάτρεις του μανιταριού έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους. Επιπλέον, είναι ελαφριά, με ιδιαίτερη γεύση και πλούσιο άρωμα, δένει με αρμονία τα γεύματα του χειμώνα. Μάλιστα, παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή για μανιταρόσουπα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι – ψιλοκομμένο
  • μία σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, μεγάλα – ψιλοκομμένα
  • 10 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • μια κουταλιά της σούπας αλεύρι,
  • 1 κούπα γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυτικό αρκεί να είναι άγλυκο)
  • ένα φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι, αλλά και
  • πιπέρι

συνταγή για μανιταρόσουπα υλικά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά.
  • Κάνουμε ένα κενό στη μέση του τηγανιού και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύρουμε για 5 λεπτά χωρίς να τα καλύψουμε.
  • Έπειτα, ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μαζί και ρίχνουμε το αλάτι, το θυμάρι και την δάφνη.  Τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Τα μανιτάρια έχουν βγάλει ζουμί έχει μειωθεί ο όγκος τους στο μισό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κουταλιά αλεύρι, το γάλα και τον ζωμό λαχανικών. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 15 λεπτά. Προαιρετικά, προσθέτουμε πιπέρι.

Συμβουλές:

Πριν τη χρήση των μανιταριών, δοκιμάζουμε το ξεφλούδισμα τους.  Ειδάλλως, τα σκουπίζουμε τα με μία πετσέτα ή χαρτί κουζίνας ώστε να απομακρύνουμε τυχόν χώμα.

Προσοχή: Δεν τα βρέχουμε γιατί έχουν μεγάλη απορροφητικότητα και όλο αυτό το νερό στους πόρους τους δεν θα επιτρέψει την απελευθέρωση των γεύσεων.

Πηγή συνταγής: thatslife.gr

Διαβάστε ακόμη:

Autumn Recipe: Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Ζεστό κρασί: Συνταγή για τα κρύα βράδια του χειμώνα