Τώρα που είναι καλοκαίρι, οι σπιτικές μαρμελάδες βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Ειδικότερα, όσοι μεγάλωσαν στο σπίτι με τη γιαγιά, ή η μητέρα τους ασχολούταν με την κουζίνα, γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι αποτελεί μια καλή εποχή για να φτιάξει κανείς μαρμελάδα. Η μαρμελάδα ροδάκινο της γιαγιάς αποτελεί μια ευχάριστη παιδική ανάμνηση. Εμείς δοκιμάσαμε την καλύτερη μαρμελάδα ροδάκινο, ίδια με αυτή που έφτιαχνε η γιαγιά και σας την παρουσιάζουμε. Υπόσχεση: με την πρώτη μπουκιά θα ξυπνήσουν μνήμες.
Μαρμελάδα ροδάκινο της γιαγιάς
Υλικά :
• 1,6 kg ροδάκινα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
• 2,5 κούπες ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ή περισσότερη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συμβουλή: μην βάλετε πολύ λίγη ή υπερβολική ζάχαρη)
• Χυμό ενός λεμονιού (ο χυμός λεμονιού είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πηκτίνη και θα βοηθήσει τη μαρμελάδα να «δέσει»)
Εκτέλεση:
1. Προσθέστε τα ροδάκινα και το χυμό λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Χρησιμοποιείστε μια σπάτουλα ή ένα μασέρ για να σπάσετε τα κομμάτια από ροδάκινο, ώστε το μείγμα να είναι ομοιογενές.
2. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη. Αφήστε τα ροδάκινα να βράσουν, ανακατεύοντας συχνά.
3. Συνεχίστε το ανακάτεμα και το βράσιμο, μέχρι να λιώσουν τα ροδάκινα και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα ( Περίπου στα 15-25 λεπτά. Η μαρμελάδα θα πρέπει να κολλάει σε ένα κουτάλι όταν το σηκώνετε και το γυρνάτε στο πλάι).
4. Αφήστε τα ροδάκινα να κρυώσουν. Αν δείτε ότι η μαρμελάδα δεν έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε, μπορείτε να βράσετε τα ροδάκινα για περίπου 10 λεπτά ακόμη και μετά να την αφήσετε να κρυώσει.
Πρόταση all about beauty
Για την ιδανική μαρμελάδα ροδάκινο της γιαγιάς χρησιμοποιείστε ροδάκινα από τον συνεταιρισμό παραγωγών φρούτων Βελβεντού Κοζάνης. Θα τα βρείτε στα οπωροπωλεία της γειτονιάς σας και σε επιλεγμένα σουπερμάρκετ.