Θέλετε πίτα; Φτιάξτε μανιταρόπιτα με μανιτάρια πλευρώτους

μανιταρόπιτα με πλευρώτους

Η μανιταρόπιτα με μανιτάρια πλευρώτους αποτελεί μια ιδιαίτερη, αλλά παρόλα αυτά αρκετά γευστική συνταγή. Μπορεί να αποτελέσει ένα γευστικό πρόγευμα, κολατσιό, σνακ για το σχολείο ή τη δουλειά. Επιπλέον, μπορείτε να την καταναλώσετε ευχάριστα το βράδυ με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Για εσάς που η ενασχόληση με την κουζίνα αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας σας, η συνταγή αυτή θα σας συναρπάσει. Για εσάς που η ενασχόληση με την κουζίνα δεν είναι το φόρτε σας, γιατί να μην πειραματιστείτε τα τη δοκιμάσετε; Μπορεί να βρείτε μια νέα ενασχόληση, ή ένα νέο ενδιαφέρον. Παρακάτω, δείτε την ιδανική συνταγή για μανιταρόπιτα με μανιτάρια πλευρώτους.

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας έτοιμης
  • 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 250γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

μανιταρόπιτα με πλευρώτους κομμάτι

Εκτέλεση

  1. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι. Στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  3. Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το τριμμένο κασέρι. Ρίχνετε και το μίγμα των μανιταριών και ανακατεύετε. Αδειάζετε το τελικό μίγμα πάνω από τη ζύμη της σφολιάτας και σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  4. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει λίγο πιο έξω από την περιφέρεια του ταψιού και, αφού βρέξετε τριγύρω τη ζύμη, την πιάνετε με τις άκρες του κάτω φύλλου και πιέζετε με τα δάχτυλα να ενωθούν.
  5. Ψήνετε την πίτα στονφούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η σφολιάτα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε ακόμη:

Θέλετε ζυμαρικά; Δοκιμάστε μακαρόνια σουφλέ

Μαρμελάδα αχλάδι: Εύκολη και νόστιμη συνταγή