Θέλετε ζυμαρικά; Δοκιμάστε μακαρόνια σουφλέ

μακαρόνια σουφλέ πιάτο

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Έχετε δοκιμάσει ποτέ μακαρόνια σουφλέ; Σίγουρα θα είναι λίγο πιο διαφορετικά από αυτό που έχετε συνηθίσει. Ωστόσο, αποτελούν μια εύκολη συνταγή που μπορεί να σας λύσει τα χέρια αν περιμένετε φίλους για φαγητό, έχετε τραπέζι και θέλετε κάτι για συνοδευτικό. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για μακαρόνια σουφλέ και πιο συγκεκριμένα με πέννες, μανιτάρια και μπεσαμέλ.

Σημείωση: Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε πέννες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας.

Υλικά:

  • 500γρ. πέννες
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 πράσα, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 750ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 αβγά
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 75γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

μακαρόνια σουφλέ

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και το ψήνετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνετε τότε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
  2. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ενσωματώνετε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας με σύρμα. Κρατάτε λίγο τριμμένη γραβιέρα στην άκρη και ανακατεύετε την υπόλοιπη στην μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με το μοσχοκάρυδο.
  3. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο που αναφέρει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασαν.
  4. Στο μεταξύ, σκουπίζετε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και, αφού αφαιρέσετε την άκρη από το κοτσανάκι τους, τα κόβετε σε φέτες. Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Προσθέτετε τα πράσα, το λάδι και μετά από λίγο τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και ανακατεύετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού με τις πέννες.
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα. Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύετε τη μισή από την μπεσαμέλ με τις πέννες και τις αδειάζετε στο σκεύος. Σκεπάζετε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ
  6. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μαρμελάδα αχλάδι: Εύκολη και νόστιμη συνταγή

3+1 υγιεινά σνακ για βράδυ