Ποιος είπε ότι το βραδινό φαγητό δεν είναι σημαντικό γεύμα; Το βραδινό φαγητό συνήθως αποτελεί το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Γιατί να μην κλείσει η ημέρα ευχάριστα; Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές υγιεινές ιδέες για να τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.
-
Ψητό κοτόπουλο και γλυκοπατάτες
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1 ½ μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 μεσσαίες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 ½- 2 κιλά μπούτια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετήστε ένα ταψί στον φούρνο με λαδόκολλα στην κάτω σχάρα προκειμένου να ζεσταθεί.
- Αναμίξτε τη μουστάρδα, το θυμάρι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ¼ κουταλιάς του γλυκού αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ. Απλώστε το μίγμα στο κοτόπουλο.
- Τοποθετήστε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε ένα μπολ με το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρέστε προσεκτικά το ταψί με τη λαδόκολλα από τον φούρνο κα απλώστε πάνω τα λαχανικά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο. Ανακατέψτε τα λαχανικά όταν έχει μισοψηθεί το φαγητό, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ. Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να φτάσει στους 71 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
-
Wraps μαρουλιού με τόνο
Υλικά
- 2 σταγόνες ελαιόλαδο, για το γαρνίρισμα
- 2 x 140g φρέσκα φιλέτα τόνου, ξεπαγωμένα (αν θέλετε τοποθετήστε κονσέρβα)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1/1 κουταλιά του γλυκού αγγλική σκόνη μουστάρδας
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά του γλυκού κάππαρη
- 8 φύλλα μαρούλι romaine
- 16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
- Απλώστε λίγο λάδι στον τόνο. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε τον τόνο και ψήστε τον για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Αν είναι λεπτό το φιλέτο, λιγότερο από ένα λεπτό. Αν είναι πιο χοντρό, περισσότερο από 1 λεπτό. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο για να πάρει μια ανάσα.
- Αφαιρέστε το κουκούτσι από το αβοκάντο και αφαιρέστε τη σάρκα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε τη σκόνη μουστάρδας και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά, ώστε το μείγμα να γίνει απαλό σαν μαγιονέζα. Τοποθετήστε την κάπαρη. Τοποθετήστε το σε 2 μικρά μπολ και τοποθετήστε τα φύλλα μαρουλιού σε ένα πιάτο, μαζί με τα ντοματίνια.
- Κόψτε τον τόνο σε κομμάτια. Από μέσα θα πρέπει να έχει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα. Τοποθετήστε τον στα πιάτα. Τοποθετήστε λίγο από τη σως που φτιάξατε στα μαρουλόφυλλα και τοποθετήστε από πάνω τον τόνο και τα ντοματίνια. Για να φάτε, τυλίξτε το σε μικρά wraps.
-
Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και πεπόνι
Υλικά
- 200g πεπόνι
- 140 g γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας δημητριακά
- 1 κουταλιά της σούπας βρώμη ή σπόρους της επιλογής σας
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το πεπόνι με το γιαούρτι. Πασπαλείψτε από πάνω τα δημητριακά με τη βρώμη ή τους σπόρους. Ρίξτε από πάνω το μέλι. Καλή σας απόλαυση.
Σημείωση: Η σαλάτα μπορεί να γίνει με φρούτα της επιλογής σας.
Διαβάστε ακόμη:
Smoothie μπανάνα: Για ενέργεια και απόλαυση
Σπιτικό φαγητό: Ο βασιλιάς της διατροφής