Είτε περνάτε πολλές ώρες στη δουλειά, είτε προσέχετε τη διατροφή σας, είτε περνάτε τη μέρα σας στην παραλία, χρειάζεστε ένα υγιεινό γεύμα που θα σας χαρίσει ενέργεια και θα δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Ιδιαίτερα τις μέρες με πολύ καύσωνα, δεν έχετε πολύ όρεξη για φαγητό. Η σαλάτα με αβοκάντο αποτελεί μια ιδανική λύση. Είναι ελαφριά, αρκετά χορταστική και γευστική, μεταφέρεται εύκολα και δε χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία. Τι καλύτερο;
Υλικά
- 1 μέτριο τρυφερό μαρούλι, καθαρισμένο από τα εξωτερικά φύλλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα), χονδροκομμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (κατά προτίμηση κοκκινόφλουδο), κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 2 μέτρια, ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες (ή ξερά κράνμπερις ή κράνα)
- ½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα (ή φουντούκια)
Για τη βινεγκρέτ
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1 κουτ. σούπας μέλι)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βινεγκρέτ:
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο ξίδια, προσθέτω το πετιμέζι (ή το μέλι), αλάτι και πιπέρι και χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνω το ελαιόλαδο, σταδιακά, χτυπώντας με το πιρούνι, μέχρι να φτιάξω μια δεμένη και λεία βινεγκρέτ.
Σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα βάζω το μαρούλι, τη ρόκα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά με τα χέρια. Προσθέτω τις σταφίδες (ή τα κράνμπερι ή τα κράνα) και τα αμύγδαλα (ή τα φουντούκια) και περιχύνω με το ντρέσινγκ.
Ανακατεύω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρω
Πηγή: dinanikolaou.gr
Διαβάστε ακόμη:
Καλοκαιρινή συνταγή: Δροσιστική σαλάτα με κοτόπουλο