Ζεστό κρασί: Συνταγή για τα κρύα βράδια του χειμώνα

ζεστό κρασί συνταγή

Αναζητάτε μια συνταγή για ζεστό κρασί; Ο καιρός αρχίζει και κρυώνει. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ο καιρός και η περίοδος των γιορτών συνιστούν κάτι που θα σας ζεστάνει. Τι θα λέγατε για λίγο ζεστό κρασί στο σπίτι; Είτε με φίλους, είτε έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το ζεστό κρασί θα σας χαλαρώσει.

Γνωστό και ως mulled wine, glühwein ή glögg, το ζεστό κρασί αποτελεί το ποτό των Χριστουγέννων. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια συνταγή.

Συνταγή για ζεστό κρασί

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 μικρό πορτοκάλι, χυμός και φλούδα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 μικρό κομμάτι κανέλα Κεϋλάνης
  • 2-3 γαρίφαλα
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.τ.σ καστανή ζάχαρη (ή όση θέλετε)

ζεστό κρασί

Εκτέλεση

  • Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε κυκλικά τη φλούδα του πορτοκαλιού προσέχοντας να πάρουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος της (το λευκό πικρίζει).
  • Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση το στύβουμε και σουρώνουμε τον χυμό. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να «τραβήξουν» για περίπου μισή ώρα.
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί καλά το κρασί, προσοχή δεν πρέπει να πάρει βράση, κατεβάζουμε και σερβίρουμε με μια λεπτή φέτα πορτοκάλι σε κάθε ποτήρι.
Tips
  • Σε ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί θα προσθέσετε 2 φλ νερό, 2 κομμάτια κανέλα Κεϋλάνης (7 εκ.), 1 μεγάλο πορτοκάλι, 10 γαρίφαλα, 3 αστεροειδείς γλυκάνισους και ζάχαρη κατά βούληση.
  • Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκό προτιμάτε το ποτό σας και αντίστοιχα από το πόσο δυνατό το θέλετε, θα βάλετε περισσότερο, λιγότερο ή καθόλου νερό.

Πηγή συνταγής: bostanistas.gr

Διαβάστε ακόμη: