Τώρα που μπήκε ο Αύγουστος, οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Η γρανίτα λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα του καλοκαιριού. Και όχι άδικα. Φυσικά, πολλές φορές μπορεί να γίνει ανάμειξη με την γρανίτα φράουλα ή τη γρανίτα καρπούζι. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια δροσιστική συνταγή για ανάλαφρη γρανίτα λεμόνι. Θέλετε να τη δοκιμάσετε;
Υλικά
- Λίγο παραπάνω από ½ λίτρο νερό
- 125 γρ. ζάχαρη
- 3 λεμόνια, το ξύσμα και τον χυμό τους
- 1 λεμόνι, ροδέλες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Παίρνετε μία κατσαρόλα και ζεσταίνετε ελαφρώς το νερό.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια.
- Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το αφήνετε να βράσει για ακόμα πέντε λεπτά.
- Προσθέτετε τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
- Σουρώνετε το μείγμα για να φύγει το ξύσμα από τα λεμόνια και το ρίχνετε σε ένα μεταλλικό μπολ.
- Βάζετε το μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Προσοχή, δεν θέλουμε το μείγμα να πήξει εντελώς!
- Βγάλτε τη γρανίτα από την κατάψυξη, χτυπήστε τη στο μίξερ και βάλτε την πίσω στην κατάψυξη.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές, ώστε να μην υπάρχουν τα ενοχλητικά κρυσταλλάκια στη γρανίτα σας και να πετύχετε απαλή υφή.
- Πριν σερβίρετε τη γρανίτα, αφήστε τη για λίγο έξω από την κατάψυξη, ώστε να πάρει τη χαρακτηριστική ζουμερή υφή της.
- Γαρνίρετε με τις ροδέλες του λεμονιού.
Πηγή: vita.gr
Διαβάστε ακόμη:
Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα με σολομό και πορτοκάλι
Υγιεινές προτάσεις για φαγητό στις διακοπές