Πρόκειται για ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά.
Το ιδιαίτερο σχήμα της που θυμίζει περισσότερο φυτό παρά τρόφιμο, ο πολύπλοκος τρόπος καθαρισμού της και η άγνοια του πώς να την μαγειρέψουμε την έχει κάνει να μπαίνει πολύ δύσκολα στην κουζίνα μας. Κι όμως θα έπρεπε, μιας και η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό γεμάτο με ωφέλιμες ουσίες, τόσο για το δέρμα όσο και για τον οργανισμό μας. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι βασικό συστατικό σε κρέμες αντιγήρανσης αλλά και προϊόντα για την περιποίηση και θρέψη των μαλλιών.
Πιο συγκεκριμένα:
-
Είναι πολύ καλή πηγή χαλκού, βασικό συστατικό για την δημιουργία κολλαγόνου.
-
Έχει φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, μαγνήσιο και βιταμίνη C.
-
Βοηθάει στη πέψη.
-
Είναι σύμμαχος της υγείας του συκωτιού και της ουροδόχου κύστης αφού βοηθάει στο να αποτοξινωθούν.
-
Είναι γνωστό πως βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της υψηλής χοληστερόλης.