Άλλος ένας λόγος για να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας λιχουδιά, καθώς σύμφωνα με αυστραλούς επιστήμονες η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, γιατί οι φλαβονόλες που περιέχονται στο κακάο χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και το αίμα ρέει πιο εύκολα.
Δεδομένου βέβαια ότι η έρευνα βασίστηκε σε βραχυπρόθεσμη κατανάλωση σοκολάτας και δεν υπάρχουν ευρήματα για την μακροχρόνια επίδρασή της στην πίεση η γνώμη του θεράποντος ιατρού κρίνεται απαραίτητη.
Επίσης σύμφωνα με τους ερευνητές το όφελος αφορά στην καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας ενώ επειδή περιέχει πολλές θερμίδες σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται η υπερκατανάλωσή της.